Vad är Smarta Hem?

Smarta Hem är ett samlingsnamn för teknik som möjliggör styrning, kontroll och övervakning av funktioner i ditt hem. Detta är ett snabbt växande område vars huvudsyfte är att göra våra hem mer energisnåla och bekväma att leva i.

Vi installerar och konfigurerar dessa system och hjälper er såklart med all information ni behöver för att använda det.

Som exempel kommer här ett antal scenarier:


Säkerhet

Ni ska på semester ett par veckor men vill inte att huset ska se helt tomt ut under tiden. Med en eller flera lampor kopplade till centralenheten för Smarta Hem systemet kan ni tända och släcka lampor vid vissa inställda tider, helt slumpmässigt eller till och med via en App i telefonen, oavsett vart i världen ni befinner er. Ni kan även ha magnetgivare på ytterdörrar, fönster eller garageporten som automatiskt meddelar er om någon tar sig in i huset.

Bekvämlighet

Det är vinter, kallt och snö och is täcker familjens bilar. Du är inte alls speciellt sugen för att gå ut i kylan för att koppla in motorvärmarsladden.

Med en Smarta Hem-lösning hade du kunnat koppla in sladden redan när du kom hem dagen innan och talat om för systemet att den ska slå på en halvtimme innan det är dags att åka till jobbet.

Men om man inte vet när bilen behöver vara varm då?

Då plockar du bara upp din mobiltelefon när du vaknar och slår på strömmen till motorvärmaren via en enkel App som talar med vägguttaget.

eller ett annat exempel...

Du vill ha en kopp nybryggt kaffe när du vaknar. Allt du behöver göra är att fylla bryggaren med vatten och kaffe innan du går och lägger dig. Sen kan du antingen sätta en tid när strömmen till det vägguttaget ska slås på eller så gör du det enkelt via din mobil när du vaknar på morgonen. Sen är det bara att blunda några minuter till medan kaffedoften sprider sig i huset.

Energieffektivitet

Alla vill ju ha ett boendeklimat som passar just sig. Men alla individer vill inte ha samma boendeklimat. Vissa vill ha 19 grader inomhus och vissa vill ha 24 grader och man vill kanske inte ha samma temperatur i hela huset, eller ens i samma rum dygnets alla timmar. Och varför betala dyra pengar för uppvärmning när du är på jobbet, eller på semester?

Med ett Smarta Hem system som integreras med husets värmesystem kan du själv bestämma vilken temperatur du ska ha i varje rum, vid olika tider på dygnet.

Svalare när du inte är hemma eller ligger och sover, varmt och skönt när du är vaken och hemma. Allt styrs enkelt via dator eller mobiltelefon.

För att kontrollera temperaturer och luftfuktighet kan man dessutom koppla in trådlösa givare där man vill och få all data sparat i lättlästa diagram.